25 % ÎN ALEGEREA RECTORULUI

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își manifestă nemulțumirea față de situația precară a modului în care sunt respectate drepturile studenților din România și solicită schimbarea legii educației pentru a crește ponderea studenților în procesul de alegere a rectorilor.

În cadrul Adunării Generale ANOSR de la Cluj-Napoca, care a avut loc în perioada 2-5 aprilie, cei peste 150 de lideri ai studenților din România au analizat modul în care universitățile s-au preocupat să le fie respectate drepturile garantate de lege. Concluziile „Raportului de Implementare a Statutului Studentului” au fost că universitățile nu au manifestat o preocupare reală în ultimii ani de zile pentru a se asigura că studenților le sunt respectate drepturile, iar situația investițiilor în îmbunătățirea vieții lor sociale s-a degradat de la un an la altul. În universități încă se percep taxe ilegale pentru studenți, valoarea burselor sociale este departe de a acoperi cheltuielile minime de cazare și masă, bursele de merit nu se pot cumula cu cele sociale, nu există facilități pentru studenții cu dizabilități, iar universitățile se consultă mult prea puțin cu organizațiile studențești.

Prin scrisoarea postata pe site-ul ANOSR, se face un apel către toți membrii comunităților academice și către reprezentanții societății civile să susțină demersurile de a obține dreptul studenților de a participa la procesul de alegere a rectorului în proporție de 25% din totalitatea electoratului.
Lăsând un comentariu la articolul din urmatorul link (www.anosr.ro/scrisoare-de-sustinere-25/), sunteți automat susținătorii acestei inițiative!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.